virtain lukio

5. Kulttuuri ENA5 p

6. Tiede, talous ja tekniikka  ENA6 p

7. Luonto ja kestävä kehitys ENA7 s

Kurssi antaa opiskelijalle valmiuksia ymmärtää ja käyttää luontoon, luonnontieteisiin ja kestävän kehityksen aihepiiriin liittyvää kieltä. Harjoitellaan vaativia kieliopillisia rakenteita.

8. Puhu ja ymmärrä paremmin  ENA8 s

Kurssilla vahvistetaan ja kehitetään kielitaitoa kuuntelemisen ja puhumisen harjoituksilla. Kurssilla kerrataan pakollisten kurssien sanastoa ja valmistaudutaan yo-kokeen viestinnällisiin tehtäviin. Kurssin lopuksi tehdään Opetushallituksen suullisen kielitaidon koe, josta saat erillisen todistuksen. Kurssin arviointi perustuu tähän ja kurssine aikaiseen työskentelyyn

9. Lue ja kirjoita sujuvammin  ENA9 o

Kurssilla harjoitellaan vaativien tekstien tulkintaa ja kirjoitelman laatimista. Kielioppiin kiinnitetään huomiota kirjoittamisen kannalta.

10. Abikurssi  ENA10 o

Kurssilla valmistaudutaan monipuolisesti ylioppilastutkinnon kielikokeeseen harjoittelemalla eri tehtävätyyppejä, varsinkin kuuntelua.